Nuolat palaikykite virtuvėje švarą. Švari, tvarkinga virtuvė – yra būtina švariam ir sveikam gyvenimui. Tvarkinga kriauklė, tvarkingai išdėstyti produktai šaldytuve, švarus stalas – padės aiškiau mąstyti apie maisto gaminimą, receptus – kas palengvins maisto paruošimą.
Bent valandą per savaitę skirkite laiko maisto produktų papildymui. Galite išnaudoti sekmadienio popietę ir ramiai apsipirkti. Taip, panorus pasigaminti kokį patiekalą – Jums visi produktai bus „po ranka“, nereikės specialiai dėl jų važiuoti į parduotuvę.
Pagrindinius ingredientus, kurie yra naudojami gaminant maistą, reikia turėti namuose visada. Tai – alyvuogių aliejus, žolelės, prieskoniai, citrina, česnakas. Jie visada padeda pagerinti patiekalų maistinę savybę ir skonį.
Visada turėkite kiaušinių, lęšių ir žalumynų – nes šie produktai labai pagelbėja, kada gaminti tingisi, tačiau norisi sveiko patiekalo.
Nepersistenkite gamindami. Nepadarykite gaminimo proceso per daug sau sudėtingu. Nebūtinai kuo sudėtingesnis receptas – tuo skanesnis patiekalas. Pavyzdžiui, geros kokybės baltymai su šiek tiek pakeptais žalumynais ir rudaisiais ryžiais – sukuria subalansuotą, maistingą maistą.
Klausykitės muzikos. Kad gaminimo procesas būtų dar malonesnis, pasikelkite sau nuotaiką, įsijungdami Jums patinkančios muzikos.
Eksperimentuokite su naujais receptais. Pasirinkite vieną, skanų receptą, kuri norėtumėte pagaminti ir skirkite laiko išanalizuoti receptą bei ruošti jį su malonumu.
Kuomet maisto gaminimas virtuvėje tampa vienas malonumas – maistas įgauną „stebuklingą skonį“, o ir pats valgymo procesas tampa malonesnis.