Ar tikrai visi riebalai yra nesveiki?

Visits: 0

Alyvuogių aliejus – jame gausu riebalų rūgščių ir antioksidantų, kurie sumažina širdies ligų riziką. Jis puikiai tinka naminiams salotų padažams gaminti.
Kokosų aliejus – tikras „supermaistas“ – pakelia gerojo cholesterolio kiekį kraujyje, taip sumažinant širdies ligų riziką.
Tahini (sezamų pasta) – iš sezamo sėklų pagaminta pasta. Tahini yra ne tik geras riebalų šaltinis, bet taip pat turtinga tokiais mineralais kaip magnis, geležis ir kalcis. Tahini galima dėti į įvairius padažus ar kokteilius.
Riešutai ir sėklos – migdolai, graikiniai riešutai, braziliniai riešutai, saulėgrąžos, moliūgų ir chia sėklos – yra pilni aukštos kokybės omega 3, 6 ir 9 riebalų rūgščių, kurios mažina uždegimą ir skatina ląstelių augimą. Tai fantastiškas užkandis kelyje.
Linų sėmenys – juose yra nepakeičiamos omega 3 riebalų rūgštys, kurios yra itin sveikos širdies veiklai. Be to – yra puikus mikroelementų ir maistinių skaidulų šaltinis.
Riebi žuvis – lašiša yra nuostabus omega 3 riebalų rūgščių, kokybiškų baltymų, būtinų vitaminų bei amino rūgščių šaltinis. Taip pat prie sveikųjų riebalų galima pridėti skumbrę bei upėtakį.
Kiaušiniai – tikrai puikus maistas, ypatingai tryniai. Juose yra vitaminų A, D, E ir K. Taip pat kiaušinio trynys yra puikus kalcio, geležies, folio rūgšties, cinko, vitaminų B6 ir B12 šaltinis.