Ar tikrai visi riebalai yra nesveiki?

Žodis riebalai – tiesiog yra tabu kai kalbame apie dietą. Žmonės, besilaikantys dietos išgirdę šį žodį - išsigąsta. Dietologai sako, kad be reikalo, riebalų – nereikia bijoti. Yra didelis skirtumas tarp gerųjų ir blogųjų riebalų. Geruose riebaluose yra tiek daug gerų dalykų, kurie yra itin naudingi mūsų tiek vidinei, tiek fizinei būklei. Riebalai subalansuoja hormonus, padeda išlaikyti odą elastingą, plaukus sveikus ir žvilgančius. Taigi, dalinamės su Jumis gerųjų riebalų turinčių produktų sąrašu.
Avokadas – mononesotieji riebalai padeda sumažinti cholesterolį, yra puikus b grupės vitaminų šaltinis. Jį galima valgyti su salotomis, ant duonos, košėje.


Alyvuogių aliejus – jame gausu riebalų rūgščių ir antioksidantų, kurie sumažina širdies ligų riziką. Jis puikiai tinka naminiams salotų padažams gaminti.
Kokosų aliejus – tikras „supermaistas“ - pakelia gerojo cholesterolio kiekį kraujyje, taip sumažinant širdies ligų riziką.
Tahini (sezamų pasta) – iš sezamo sėklų pagaminta pasta. Tahini yra ne tik geras riebalų šaltinis, bet taip pat turtinga tokiais mineralais kaip magnis, geležis ir kalcis. Tahini galima dėti į įvairius padažus ar kokteilius.
Riešutai ir sėklos – migdolai, graikiniai riešutai, braziliniai riešutai, saulėgrąžos, moliūgų ir chia sėklos – yra pilni aukštos kokybės omega 3, 6 ir 9 riebalų rūgščių, kurios mažina uždegimą ir skatina ląstelių augimą. Tai fantastiškas užkandis kelyje.
Linų sėmenys – juose yra nepakeičiamos omega 3 riebalų rūgštys, kurios yra itin sveikos širdies veiklai. Be to – yra puikus mikroelementų ir maistinių skaidulų šaltinis.
Riebi žuvis - lašiša yra nuostabus omega 3 riebalų rūgščių, kokybiškų baltymų, būtinų vitaminų bei amino rūgščių šaltinis. Taip pat prie sveikųjų riebalų galima pridėti skumbrę bei upėtakį.
Kiaušiniai – tikrai puikus maistas, ypatingai tryniai. Juose yra vitaminų A, D, E ir K. Taip pat kiaušinio trynys yra puikus kalcio, geležies, folio rūgšties, cinko, vitaminų B6 ir B12 šaltinis.